Home / Wat is de Flexchair?

Wat is de Flexchair?

Verbeteren van je rijden, versterken van je core en blessures voorkomen

De Flexchair is een wetenschappelijk erkende trainingsunit om actieve stabiliteit en mobiliteit van de rug te verbeteren ent e trainen. Het wordt in de fysio- en oefentherapie al langer gebruikt als training voor mensen met rugklachten. Maar de Flexchair heeft zich de laatste jaren ook zeer bewezen als effectief trainingsmiddel in de paardensport!

Onder het zadel zit een sensor die jouw drukverdeling in het zadel meet. Deze is gekoppeld aan een beeldscherm waardoor jouw manier van zitten ook direct zichtbaar wordt. Daarnaast staat er altijd een gespecialiseerde trainer naast je om je te helpen, adviseren en stimuleren! Tevens gebruiken we vaak een spiegel om te kijken of je ook wel beweegt zoals je denkt dat je beweegt. Dit is niet zo vanzelfsprekend als je zou denken!

De sensor stuur je aan met je lichaam door bewegingen te maken vanuit je romp. Hierbij gebruik je de diepe rug- en buikspieren (je core stability of romp stabiliteit). Met behulp van de Flexchair train je voldoende beweeglijkheid en stabiliteit van de romp. Je leert hoe je met kleine bewegingen vanuit je romp je paard zo goed en klein mogelijk kunt aansturen. Zo word je bewust van je bewegingen, maar ook van je onbewuste bewegingen. Je werkt aan kleinere en stillere hulpen, waardoor je inwerking steeds verfijnder wordt.

Top