Home / Fysiotherapie/manuele therapie

Fysiotherapie/manuele therapie

Fysiotherapie en manuele therapie

Indien u regelmatig klachten heeft, kan het zijn dat je baat kunt hebben bij manueel therapie of fysiotherapie. Velen van ons netwerk zijn fysiotherapeut en een aantal hebben de specialisatie manuele therapie.

Klachten aan de rug of bekken hebben grote invloed op de houding van de ruiter en ook op de houding van de ruiter. Het kan zijn dat door de rugklachten, je scheef zit of juist een bepaalde houding niet zo goed kunt volhouden. Tevens zijn de diepe rug- en buikspieren vaak verzwakt bij klachten aan de rug. Deze rompspieren zijn van groot belang bij het creƫren van een goede inwerking met je zit op het paard. Ook het volgen/mee bewegen met de bewegingen van het paard kunnen alleen maar correct worden gedaan middels deze diepe core spieren.

Als er sprake is van klachten aan heup, rug, nek, bekken of schouder, kunt u de flexchair ruitertrainers ook benaderen voor een afspraak voor behandeling hiervan. Tevens zijn er een aantal therapeuten welke gespecialiseerd zijn in het paard zelf, masseur, dry needling, dier fysiotherapeut of dier osteopaat. Andersom geld namelijk hetzelfde; heeft het paard bepaalde blokkades of strakheid in spieren, zal dit weer van invloed zijn op de houding van de ruiter.

Onder bepaalde voorwaarden kan een Flexchair training door de zorgverzekeraar geheel of gedeeltelijk vergoedt worden. Neem voor meer informatie contact op met een van onze trainers bij jou in de buurt.

Top